társadalmi, kulturális érdekességek

Maholnap

Maholnap

"Az EU csatlakozás árulás Ausztria ellen, árulás Európa ellen. Miért?"

Idézetek

2021. november 07. - CsiKinga

 

Idézetek HW „AZ EU-CSATLAKOZÁS ÁRULÁS AUSZTRIA ELLEN, ÁRULÁS EURÓPA ELLEN. MIÉRT?”[[1]] című, profetikus ihletettségű írásából.

 

(fordító: Kobrás Balázs Cs. )

   cenzúra

 „Eu kérdésekben az osztrák nyilvánosság az állami médiákon keresztül párját ritkító dogmatikus agymosásnak van kitéve. A tévében, a rádióban és majdnem az egész sajtóban galád, elkendőző cenzúra uralkodik. Egy demokráciában mindezt én sem tartanám lehetségesnek, ha ezt a fajta cenzúrát nem a saját bőrömön tapasztaltam volna. Mindenféle kifogásra és ürügyre hivatkozva többször megakadályozták, vagy lehetetlenné tették, hogy nyilvánosan képviseljek egy EU-ellenes véleményt. A kifogások így hangzottak: nem fér bele a műsorba, semmit nem szabad felolvasnom, ebben nem én vagyok az illetékes, bolond vagyok. Más esetben célzott gyalázással és rágalmazással igyekeztek hiteltelenként feltüntetni. (…) Szilárd meggyőződésem, hogy minden etikai, morális, kulturális, ökológiai jogszerűséget nélkülöző, hatalmas érdekcsoportok manipulálnak minket, silány demagógiáikkal.”

 néhány 30 évvel ezelőtti EU-szkepitkus szakértő

 „A kételyeim és az aggályaim a legtöbb EU-államban már rég megerősítést nyertek. Miért nem hallgatunk Leopold Kohrra (Das Ende der Grossen. Zurück zum menschlichen Mass – The breakdown of nations), Ernst Friedrich Schumacherre (Small is beautiful),  Jimmy Goldsmithre (Le piège - et si nous avions suivi la mauvaise route?), Henry Costonra (L\'europe des banquiers), Jean Pierre Chevenementra, Margaret Thatcherre, Philippe Seguinra, Marie-France Garaudra, Elisabeth Guigoura, Alberto Mielere (Cacciamo i mercanti dal tempio dell\'europa), Gerard de Selysre, Dr. Manfred Brunnerre (Anti-Maastricht-Partei), Sir Ralf Dahrendorfra (Ex-EU-Kommissar: "künstliche Superkonstruktion nicht lebensfähig"), Denis de Rougemontra (L\'europe doit se faire pour la diversité) és számtalan más figyelmeztető, óvó szóra?”

  csatlakozási neurózis

 „A belénk szuggerált kapuzárási pánik csatlakozási neurózist hoz létre. Mitől vagy kitől félünk? Milyen ellenségei vannak Ausztriának? Ki és miért akarná Ausztria biztonságát veszélyeztetni? Ausztria pontosan akkor válna „a keleti piac peremterületévé”, fölvonulási tereppé, ellenségképpé és támadási célponttá (Erwin Lanc figyelmeztetése), ha csatlakozik egy katonai blokkhoz. Az atomveszély ellen nincs orvosság, regionális háborúk idején – l. Bosznia példája – nincs EU-védelem, még Észak-Írországban sem, még az EU-n belül sem.” (...) „Ha az „EU” termék annyira jó, miért van szüksége ennyire intenzív reklámra? És ez a gyanús sürgetés: azonnal át kell adnunk magunkat, különben túl késő lesz!”

  Az EU mint Titanic

 „Nem értem, miért akarnak minket erőszakkal rábeszélni arra, hogy lépjünk be az EU-ba, ebbe a süllyedő hajóba, méghozzá most rögtön! Ez az EU egy hatalmas Titanic: a hasonlóságok ijesztőek. Itt is, mint ott, tetten érhető a koncepciótlanság, a nagyzási mánia, a mértéktelenség, a technológiába vetett vakhit és a gyorsasági őrület, a „minden áron.”!” „Egy ilyen európai „balszerencse-gőzhajóra” nem szabad felszállni, nem szabad rábízni az életünket és a jövőnket. Ilyenkor jobb, ha az ember egy kicsi, de manőverezhető csónakban marad. A gyakorlatban az egész EU-ban áll a bál: Észak-Írországban, Baszkföldön, Korzikán, Maffia, Comorra, idegenüldözés, fajgyűlölet és progromok, brutális sztrájkok, véres lázadások, kábítószer-bűnözés, nukleáris üzemzavarok, letarolt földsávok, apátia és katasztrófa hangulat, fiatalkori bűnözés, hamarosan 20 millió munkanélküli (…). Európa történelmének legaljasabb megerőszakolását éli meg. (…) A csatlakozás ehhez a nagyhatalmú, szervezett központi erőszakhoz, ami az összes evidencia ellenére még mindig a gazdasági növekedés központi dogmáját akarja végrehajtani, minden résztvevő számára katasztrofális következményekkel jár. Ott, ahova ez az EU bele akar rángatni minket, könyörtelen konkurrenciaharc, nagy, veszélyes illúziót kergető ámokfutás uralkodik, ez a gazdasági növekedés zsákutcája. Őrültség lenne az eldobó társadalom eme exkluzív klubjába belépni, ami önmagát is szemétre veti és önmagát is ad absurdum vezeti.”

  politikusok, nagyiparosok

 „ A jelenlegi felelős politikusok a gazdasági érdekek bábfigurái, akik meggyőződés nélküli nyilatkozatokban színlelik a környezettudatosságot és a kulturális tudatosságot. Olyan környezetromboló és kultúraromboló intézkedéseket hagynak jóvá, amelyek a jövőnket kérdőjelezik meg.” (…) „Ez az  ú.n. EU létalapunk, ősrégi kultúráink, kicsiny, megnövekedett önállóságunk, fajgazdagságunk és öntiszteletünk brutális megsemmisítését erőlteti. Ez az EU a nagyvállalatiság, a szakszervezetek, a szövetkezetek, a nagybankok, a méregkonszernek, a monokultúr-monopolisták , az atom – és a génlobbi óriási kereskedelmi képviselete, ami minket derék, jól nevelt birkákat - miután összeterelt, mint a levágásra szánt állatokat, - egy rossz irányba haladó vonatba fog bevagonírozni. Ezt a hatalmas gazdasági maffiát csak a hatalom és a pénz érdekli, nem a természet és az ember jóléte”.

 Nem értem, miért szólít fel minket a szövetségi elnök szuverenitásunk feladására? Mint legfelsőbb hazafinak kötelessége lenne figyelmeztetni minket és védeni az alkotmányt. Vagy a hazaárulás nem vétek, amikor Ausztriát egy külföldi, központi erőszaknak akarják odavetni?”

 mezőgazdaság, kisgazdák, folklór-és alibi parasztok

      „Az EU-ban az emberekkel úgy zsonglőröznek, mintha parasztok lennének, a sakktáblán. Szabad kistermelőket nem lehet pénzzel megetetni, nem lehet őket aggkori kikötménybe küldeni, ez megalázó, nem lehet folklór – és alibiparasztként használni őket, hogy legyen mit mutogatni a turistáknak. Ez szembemegy a tisztességgel és az önbecsüléssel, ez nagyobb gonoszság, mint a gyilkosság.” (…)

 „Néhány hatalommal bíró, versenyképes nagyiparos arra vágyik, hogy az EU-ba történő belépés után még több előnyhöz jusson. Ez kizárólag a már így is veszélyeztetett kisüzemek és kisgazdák kárára történhet meg.” (…)  A jövő képe tehát így fest: vagy parlagon heverő, sivár földek, elhagyott falvak látványa vagy: legyalult terep, a nagyipari gépek útját zavaró, eltávolított erdőcskék, fák, sziklaszirtek, lebontott, ősrégi udvarházak, kiegyenesített patakok - aljas rombolás, ami gigantikus hatását tekintve minden háborút felülmúl. (…) Műtrágya, növényvédő szerek, génmanipulációk, besugárzások. Ez minden romantika szadista, technokrata tönkretétele, aminek egyetlen jelszava: „nem rentábilis”. Monokultúra, ameddig a szem ellát. (…)  A mezőgazdaság gigantikus Agro – Business – Iparrá változik. „

 menekültáradat

  „El lehet képzelni, milyen rettenetes példát nyújt ezzel a világnak az EU, ha a harmadik világban élő 3 milliárd embert, akik a földeknek köszönhetik a megélhetésüket, arra kényszerítenek, hogy az EU mintáját kövessék. (…) Egy legalább 2 milliárd tönkretett földművelőből álló gigantikus menekültáradatot, ezt a várható „exode rural mondialt”, amire Jimmy Goldsmith figyelmeztet, a világ már nem bírna elviselni.”

 új típusú jobbágyság

 „A kisebb identitások kihalásával létrejön társadalmunk szinkronizálása és anonimizálása. Az embertől elrabolják a méltóságát. Ez újfajta függőséget, újfajta rabszolgasort, egy eddig még soha nem tapasztalt méretű jobbágyságot teremt. Ez a humanista Európa végét jelenti. (…) „Ez az új típusú jobbágyság az EU-ba való belépéssel az elviselhetetlenségig fog fokozódni. A belföldi kis cégek helyére külföldi, hatalmas, brutális parancsnokok érkeznek majd. Ugyanez a sors vár a kisebbekre is, vagyis minden emberléptékű üzemre; eltüntetik őket, de lesz majd még több nagy bevásárlóközpont, még több nagybank és nagyiparosítás. Röviden: mindennek, ami az életünket romantikussá, kedvessé, szeretnivalóvá tette, alig marad túlélési esélye.  Az ostoba brutalitások győzedelmeskednek, a finom, törékeny értékek megsemmisülnek, mert képtelenek lesznek védekezni. „

 diktatúra

 Elisabeth Guigou ezt így fogalmazta meg: az a gazdaság, ami csak a rövidtávú jövedelmezőségre épít, hosszú távú, átfogó terv nélkül, vízió nélkül, értelem nélkül, az a gazdaság, ami munkahely-zabáló gépeket teremt, ami egyre jobban függ a szállítás és a kommunikáció gyorsaságától, ami figyelmen kívül hagyja az ökológiai egyensúlyt, ami az embereket egy ugyanolyan erőltetett mozgásra kényszeríti mint az árut, a tőkét, a technológiát és az információt, miközben nem veszi figyelembe az emberi méltóságot és a megszokott életmódok védelmét, nem más, mint egy ökonómiai diktatúra, ami minden egyéb emberi tevékenységet igába hajt.

 A lázas, természetellenes, koncepció nélküli ide-oda száguldás maga a téboly és ez az EU-ban határtalan tébollyá válik. Mindent sebtiben tákolunk össze ott, ahol éppen vagyunk, utána elmenekülünk a saját rombolásunk elől, hogy máshol csapjunk össze mindent és az odáig vezető úton is mindent összecsapunk. Ezt a hamis trendet az EU-ban egyenesen erőltetik és támogatják.

  az európaiság halála

 Európa ereje egyediségének gazdag változatosságában rejlik. Ezt az apró komponensekből felépülő sokrétűséget erősíteni és védeni kell. Ez a sokrétűség maga Európa. Már de Gaulle felismerte, hogy Európának csak önálló, szabad hazák összességeként van esélye, hogy az maradjon, ami: Európa. Érthetetlen, hogy jelenlegi politikusaink milyen felelőtlenül mondanak le legértékesebb javainkról, a függetlenségünkről, a szabadságunkról, az egyediségünkről és hogy milyen felelőtlenül akarják gyámság alá helyezni az országot. Ez az ország elárulása.  (…) Ami megmarad, az nem emberléptékű, hanem gépies és computer-léptékű. Ez a magasabb értékek elpusztítása, amiknek sokszínűsége és változatossága alkotja Európát. Ez Európa tönkre tétele.

 vazallus ország

 Ausztria vazallus országgá válik, egy új keleti piaccá. Természetesen ebben az esetben Ausztria a semleges, a magenergia nélküli, a környezettudatos nemzet pozícióját sem tarthatja meg. Ausztria többé nem döntheti el önállóan, mit csinál, mit és mennyit termel, milyen országokba exportál és milyen országokból importál. Ausztria sorsáról idegenek, Brüsszel vagy más EU –s ország, íróasztal stratégák fognak dönteni: az ördögöt sem fogja Ausztria önállósága érdekelni. Az osztrák semlegesség akaratán, Ausztria környezettudatosságán az EU kommandó központja legfeljebb nevetgélni fog.

  Az EU-zászló, mint az amerikai zászló plágiuma

 Az EU-tagországokat egysíkúvá teszik, névtelenítik, identitásuktól megfosztják. (…) Bizonyítékként elegendő az EU-zászló, a mostani pontosan 12 darab, egyforma, ötágú csillag. Melyik csillagocska szimbolizálná Ausztriát, talán lent, jobbról a harmadik, vagy a második, ami ugyanúgy néz ki? (…) Az ötágú csillag az alávetettséget, a tulajdonba vételt és a kolonalizációt szolgáló jel, akárcsak az ausztrál, az új-zélandi, az amerikai és a gyarmati zászlók csillagai. (…)  Az EU –zászló ráadásul a csillagos amerikai lobogó plágiuma. Kezdetben az Amerikai Egyesült Államok lobogóján is kék alapon fehér, ötágú csillagok helyezkedtek el,  kör alakban, pontosan ugyanúgy, ahogyan az a „nagyon szeretnénk” Európai Egyesült Államok zászlaján látható. (…) Ez az ötágú csillag ugyanaz, mint a szovjet csillag, a jugoszláv, a kínai, a kubai és a többi Népköztársaság csillaga. Ez a szimbólum az európai identitások szegénységi bizonyítványa.  Rossz ómen, ha már a jel is hibás.  Ez a csillagos EU zászló Európa önfeladását jelképezi.

  határ

  „A határ olyan, mint a bőrünk. Védi a növekvő szervezetet, individuális különbözőségeinket a külső veszélyforrások, a hőség és a hideg ellen. Ha a bőrt eltávolítjuk, a szervezet elpusztul, mert védelem nélkül marad. (…) Ha előtte megöljük azt, amit később védenünk kell,  értelmetlenné válik minden védelem.

  Amit az Isten szétválasztott, nem egyesíthetjük erőszakkal.”

 kultúra, alkotók, egyetemi oktatás

 „Az ú.n. EU-ban a kultúra még a mellékesnél is kevesebb. Az alkotókat hasznos idiótákká edzi, egy olyan kereskedelmi és ipari növekedés támogatóivá, álcázóivá és törvényesítőivé alakítja őket, ami végül saját magát pusztítja el. (…)  Brüsszelben a kultúra nincs jelen. A csak kereskedelmi és ipari EU-ban a kultúra nem téma. A nyugati világ kultúrájáról és értékeiről Brüsszelben nem esik szó. A kultúrára szánt pénzeket Brüsszeltől kell kikönyörögni. Az EU kultúrával összefüggő stúdiumai, az egész egyetemi oktatás az ipari hasznosságra és az erőltetett fejlődésre fókuszál. „

  magasabb értékek, teremtés

 „A frontok átalakultak. Ma már nem a politikai határok számítanak, a háború a brutális, kizárólag a gazdasági érdekeket szem előtt tartó, eldobó társadalom és a kizsákmányolt természet és a megzavart emberi lélek között zajlik.”

 „Csak a teremtéstől tanulhatunk kreativitást és szerves növekedést. Csak a teremtés, a természet taníthat minket a fajtagazdagság és annak a hihetetlen sokszínűségnek a tiszteletére, aminek mi magunk is részesei vagyunk. De az EU –ban pontosan az ellenkező irányba haladnak a törekvések. Megsemmisítik a kicsi, teremtő értékeket, egy teljesen hibás és elavult automatizmus, centralizmus és racionalizmus javára, ami előbb vagy utóbb a hanyatlásunkhoz vezet. Menet közben civilizációnk lelkiismerete, emberi mivoltunk, ősi rendeltetésünk: a magasabb értékek, a magasabb szellemi szintek felé törekvés – árokparton köt ki.”

 decentralizáció

 „Az „egyedül vagy együtt” elbizonytalanodásra, szabadság nélküliségre és függőségre ösztönző, félelemkeltő, demagóg szlogen.” (…) Lehet, hogy paradoxnak hangzik, de mindenki egyedül a legerősebb. Személyes tapasztalatból tudom, hogy egy kívülálló legalább olyan erős és nem gyengébb, mint a csoport. A kívülálló fürgébb, cselekvésében és reakciójában hatékonyabb, mint egy nehézkes, bürokratikus, kaotikus szervezet. (…)

 Társadalmunk elérte a növekedés határait, túlélésünk egyetlen esélye most a decentralizáció.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



[1] EU-Beitritt ist Verrat an Österreich und Verrat an Europa. Warum? (1988/ 2007) in: „Schöne Wege”, 2004, Langen-Müller Verlag.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-kortars.blog.hu/api/trackback/id/tr2416748934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása